dijous, 27 de febrer del 2014

Els estudiants de secundària i universitat, cridats a la vaga

Els sindicats protesten contra les últimes reformes educatives amb mobilitzacions a tot el país
Els principals sindicats d'estudiants del país han convocat avui una jornada de vaga als instituts de secundària i a les universitats, contra les últimes reformes legislatives en el sector educatiu. Uns canvis marcats per la nova llei d'educació espanyola, coneguda per llei Wert, i pel decret de llengües a les Illes, que ha estat contestat amb la mobilització més intensa que es recorda per part de docents i famílies. 
“L'essència d'aquesta vaga és una resposta contra la catalanofòbia i la progressiva espanyolització de l'ensenyament”, diu el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans en el manifest de convocatòria. Hi recorda el decret de llengües i la vaga indefinida de docents, les protestes de professors contra la Llei d'Educació de Catalunya i la manca d'oferta d'ensenyament en català al País Valencià. 
També carrega contra la reforma educativa del ministre espanyol José Ignacio Wert, “una llei retrògrada, classista, espanyolista, sexista i mercantilitzadora”, i defensa “una educació pública popular, catalana, antipatriarcal i de qualitat”. 
A més de la jornada de vaga, hi haurà manifestacions i concentracions en una trentena de municipis del país, entre els quals Alacant, Barcelona, Castelló, Girona, Lleida, Palma, Tarragona i València. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada