dimecres, 5 de març del 2014

Wert margina per llei els xiquets que no poden estudiar en català

La llei preveu pagar un centre privat a qui vulgui estudiar en espanyol i no trobi oferta, però no amb la resta de llengües
Le llei Wert ha blindat l'espanyol com a llengua vehicular a l'escola a totes les comunitats autònomes. En el nou projecte del reial decret fet públic ahir, el ministeri obliga les comunitats autònomes a pagar l'escolarització en espanyol a totes les famílies que ho demanin i que no trobin oferta. Amb aquest decret, per tant, s'obliga el govern català a pagar l'escolarització d'aquests nens en espanyol. El decret, però, no protegeix cap altra llengua. És a dir, no protegeix l'escola en català, per exemple, al País Valencià, on més cent vint mil famílies de les que havien demanat d'escolaritzar els seus fills en català, no hi han pogut fer. Aquestes famílies no rebran cap ajuda econòmica de l'administració tot i no poder escolaritzar els seus fills amb la llengua que desitgen i també oficial.
Per tant, aquest nou projecte de Wert talla d'arrel la petició de la família de Xirivella, que havia demanat al ministre Wert l'aplicació de la LOMCE en el seu cas, és a dir, que l’administració es fes càrrec de la despesa que significava dur la seva filla a una escola cooperativa que ofereia l'ensenyament en català perquè al seu municipi i al centre públic on ho van demanar, el curs 2010-2011, no va ser possible per la denegació de plaça de la conselleria d’Educació.
Es discrimina així de manera clara els nens que vulguin estudiar en català i no puguin, com succeeix a milers al País Valencià. I, en canvi, s'assegura que les comunitats autònomes paguin les despeses a les famílies del Principat que volen que els seus nens s'eduquin exclusivament en espanyol.

El decret, a més, obliga la Generalitat a oferir ensenyament públic en espanyol en el municipi de les famílies que ho demanin, amb l'excepció de les zones rurals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada