dilluns, 24 de febrer del 2014

El Gran Wyoming recorda la censura a Quim Monzó a TVE per pressió de la casa reial.

“Aquest senyor, a Madrid, no podia sortir ni un dia a La 2”, recorda el periodista.
Després de l’emissió de “Operación Palace”, el programa de “Salvados” de Jordi Évole va continuar amb un debat sobre la qualitat de la democràcia a l’estat espanyol. I van recordar alguns dels casos més cèlebres de censura a mitjans de comunicació per part de la casa reial espanyola. El Gran Wyoming va explicar com TVE havia anul·lat l’emissió “El peor programa de la semana” perquè havia convidat a Quim Monzó. El motiu de la censura: una intervenció anterior de Monzó a “Persones Humanes” de Miquel Calçada, el 1994, en què parlava de la monarquia.
Aquest és el vídeo emès ahir amb les explicacions de Wyoming:

Ho relata així: “Uns dies abans de l’emissió del programa ens van trucar i ens van dir que hi havia hagut un merder. Temien que durant l’entrevista, que era en directe, aquest senyor pogués fer alguna mena d’exaltació vehement del independentisme antimonàrquic. I just abans d’enviar el cotxe per anar a cercar-lo, cap a les sis de la vesprada, ens van fer anar al despatx per dir-nos que aquell dia no féssim el programa, que l’emetéssim sense l’entrevista”.
I afegeix: “Aquest senyor no el portàvem amb caputxa de l’altre cantó del Pirineu, ni era un violador per a fer un espectacle mediàtic, aquest senyor treballava a la televisió catalana; tenia dues col·laboracions a la premsa i treballava a la ràdio, i li havien donat un premi de lletres catalanes. Doncs aquest senyor, amb tota aquesta activitat mediàtica a Catalunya, a la resta d’Espanya, a Madrid, no podia sortir ni un dia a La 2. Una acció de censura total”.
Ací podeu veure la intervenció integra de Monzó al “Persones Humanes”:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada