dijous, 8 de maig del 2014

Raimon porta al Palau de la Música Catalana quatre recitals antològics

El cantant de Xàtiva s'instal·la d'avui a diumenge a l'escenari que l'ha acollit més de quaranta vegades
Raimon farà, d'avui a diumenge, quatre actuacions consecutives al Palau de la Música Catalana. Seran concerts antològics, amb cançons d'ara i d'abans, algunes de les quals fa temps que no se senten en els seus recitals. Cada nit serà introduït per un dels cors de l'Escola Coral de l'Orfeó Català, que cantaran versions de dues peces seves. Distingit no fa gaire amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, Raimon ha actuat una quarantena de vegades al Palau, l'escenari on 'més a gust' s'ha sentit. 
Raimon actuarà acompanyat a la guitarra per Miquel Blasco i Joan Urpinell, el clarinetista Pau Domènech i Fernando Serena al contrabaix. Els concerts seran un repàs de tota la seva obra. Inclouran les cançons més conegudes, composicions més recents i també peces que fa molt de temps que no entona en directe. Fins i tot hi haurà alguna novetat, com una cançó que ha preparat amb els cors de l'Escola Coral de l'Orfeó Català. 
La participació dels cors anirà més enllà d'aquesta col·laboració. Per iniciativa del Palau de la Música, tots els cors (el de mitjans, el de noies, el de petits i el jove) introduiran Raimon amb dues versions de cançons seves: avui, 'D'un temps, d'un país' i 'Jo vinc d'un silenci'; demà, 'Parlant-me de tu' i 'Veles e vents'; dissabte, 'Si miraves l'aigua' i 'Diguem no'; i diumenge, 'Al vent' i 'Cançó de les mans'. 
En aquesta entrevista recent de VilaWeb, Raimon reflexiona sobre l'actualitat social, cultural i política a través d'algunes de les seves cançons, i també explica com veu el procés d'independència de Catalunya i la situació política del País Valencià i de la resta dels Països Catalans. 


1 comentari:

  1. La veu del Raimon és molt més que un símbol per als valencians que estimem la nostra terra, la nostra cultura i la nostra llengua. Pioner en el compromís ha cantat els nostres clàssics com ningú mai no ho ha fet.

    ResponElimina